طرز تهیه ۱۶ نوع حلوای مجلسی ؛ رازهای خوشمزه‌تر شدن آن

حلوا مانند شله زرد ،باقلوا و کاچی از دسرهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی‌هاست و در اکثر سفره‌های ایرانی‌ها از جایگاه خاصی برخوردار است. خاستگاه حلوا آسیای غربی است و در کشورهای دیگر مانند هند و ترکیه و لبنان نیز طبخ می‌شود. حلوا در شهرهای مختلف ایران به نوعی متفاوت تهیه می‌شود. حلوا ارده یزد، حلوا زرده همدان، حلوا شیر خشک عربی، حلوا هل تبریز از جمله اینهاست. حلواها طعم‌های مختلف نیز دارند. مانند حلوای هویج، شیره انگور و حتی حلوا آناناس و انواع میوه‌ها.

اصلی‌ترین ماده اصلی حلوا، آرداست. وجود گلاب و زعفران، عطر و طعم و بوی حلوا را دوچندان می‌کند.

حلوا علاوه بر دسر می‌تواند در وعده‌های غذایی روزانه، در مراسم‌های سوگواری، در ماه رمضان به عنوان افطاریو همچنین در ماه محرم به عنوان نذریکاربرد داشته باشد. در این مقاله به طرز تهیه انواع حلوا می‌پردازیم.

1- حلوا زعفرانی

حلوا زعفرانی یکی از دسرهای پرطرفدار ایرانی است که به مرور زمان بیشتر در مراسم‌های مذهبی از جمله ماه محرم به عنوان نذری و در ماه رمضان به عنوان افطاری و همچنین مراسم‌های ختم و سوگواری استفاده می‌شود. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این حلوای خوشمزه و محبوب به همراه فوت و فن‌های پخت آن بپردازیم.

مواد لازم برای تهیه حلوای زعفرانی
آرد سفید 2 لیوان
روغن مایع 1/2 لیوان
آب 2.5 لیوان
شکر 1.5 لیوان
گلاب 1/4 لیوان
زعفران دم کرده به میزان لازم

طرز تهیه حلوا زعفرانی:

1- پس از اینکه مود اولیه را برای پخت این دسر خوشمزه آماده کردیم، لازم است در ابتدا شربت حلوا را درست کنیم. برای این کار لازم است آب و شکر را دخل ظرفی مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهیم تا شکر آن حل شود و شربت شفافی شروع به جوشیدن کند.

2- زعفران و گلاب را به شربتی که در مرحله اول آماده کرده بودیم، اضافه کرده و حرارت را خاموش می‌کنیم. لازم به ذکر است که نیازی نیست تا شربت بجوشد بنابراین در حد اینکه شکر حل شود و محلول شفاف باشد، کافی است.

3- آرد الک شده را داخل تابه ریخته و با حرارت ملایم تفت می‌دهیم تا بوی خامی آرد از بین برود. باید توجه کنید که نباید با حرارت زیاد این کار را انجام دهیم زیرا موجب سوختن آرد می‌شود و طعم آن را تغییر می‌دهد. برای مشاهده ادامه مراحل پخت حلوای زعفرانی به همراه نکات طلایی برای طعم بهتر می‌توانید مقاله “طرز تهیه حلوای زعفرانی“ را مطالعه کنید. در ویدئو زیر می‌توانید فیلم طرز تهیه حلوا مجلسی را مشاهده کنید.

2- حلوا زرده همدان

حلوا زرده همدان به علت داشتن تخم‌ مرغ، دسری مقوی و سالم برای ماه مبارک رمضان است و حتی می‌تواند به عنوان نذری در ماه محرم مورد استفاده قرار گیرد. این حلوا برای سوغاتی نیز مناسب است و ظاهری مانند فرنی دارد با این تفاوت که رنگ زرد مایل به نارنجی دارد و از فرنی کمی سفت‌تر است. این دسر خوشمزه در همدان با کوماج سنتی همدان سرو می‌شود. برای تزیین به‌ صورت فینگرفود یا داخل قیف برای حلوای مجلسی و پذیرایی عالی است.

مواد لازم برای تهیه حلوا زرده
زرده تخم مرغ 10 عدد
شکر یا پودر شکر 1/2 لیوان
گلاب 1/4 لیوان
زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری
نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
کره 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوا زرده همدان:

1- در مرحله اول زرده‌ها را با هم ترکیب می‌کنیم. تخم‌مرغ یکی از مواد غذایی است که مرجع پروتئینی محسوب می‌شود و هر وقت بخواهند پروتئین غذایی را سنجش بزنند آن را با پروتئین‌های مرجع تخم‌مرغ مقایسه و اندازه‌گیری می‌کنند.

2- بعد از آنکه تخم‌مرغ را کاملاً به هم زدیم شکر را به آن اضافه می‌کنیم و آنقدر هم می‌زنیم تا شکر داخل زرده ترکیب بشود. وقتی مواد کاملاً ترکیب شدند و زرده تخم‌مرغ حالت کرمی رنگ به خودش گرفت، حالا باید مواد را حرارت بدهیم تا زرده‌های تخم‌مرغ پخته شود. دو علت دارد پختن زرده تخم‌مرغ یکی اینکه حاوی بیماری نباشه و دیگری اینکه به غلظت مناسب برسد. برای غلظت بیشتر می‌توانیم از نشاسته ذرت استفاده کنیم.

3- در این مرحله مواد را روی حرارت غیرمستقیم قرار می‌دهیم و نشاسته ذرت را کم‌کم اضافه می‌کنیم تا مواد به قوام بیاید.

4- درنهایت زعفرانی که با گلاب قاطی شده است را به مواد اضافه می‌کنیم.

5- وقتی مواد به غلظت مناسب رسید و رد قاشق روی حلوای شما ماند حلوای زرده آماده است و می‌گذاریم سرد شود و می‌توانید داخل قیف ریخته و تزیین کنید. بله به همین سادگی حلوای زرده همدان آماده شد و می‌توان مورد استفاده قرار داد.

3- حلوا هویج

حلوای هویج یکی از حلواهای خوشمزه و خاص است که برای پذیرایی از مهمان، در مراسم‌های سوگواری و همچنین در ماه‌های متبرکه مانند رمضان و محرم درست می‌شود. ماده اصلی این دسر هویج است. هویج رنگ این حلوا را بسیار خوش‌رنگ کرده و با گلاب و زعفران می‌توانید عطر و بوی خاصی به آن بدهید. در این بخش قصد داریم طرز تهیه حلوا هویج را به صورت مرحله به مرحله آموزش دهیم پس با ما همراه باشید.

حلوا هویج
مواد لازم حلوای هویج:
هویج نیم‌ کیلو  (حدود 5 عدد)
آرد شیرینی‌پزی یا فانتزی یک پیمانه
شکر (بسته به ذائقه) بین یک تا یک و نیم پیمانه
گلاب نصف پیمانه
شیر نصف پیمانه
کره 50 گرم
پودر هل یک قاشق مرباخوری
زعفران دم‌کرده (دلخواه) 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوای هویج:

1- ابتدا هویج‌ها را با پوست‌کن پوست بکنید و به قطعات کوچک در آورید و با یک لیوان آب بگذارید کاملاً بپزد و هویج ها نرم شود .

2- بعد از پخت هویج‌ها و گرفته شدن آب اضافی، آن‌ها را در مخلوط کن پوره کنید.

3- در اینجا نصف لیوان گلاب و نصف لیوان آب را به هویج‌ها اضافه کنید به همراه شکر داخل مخلوط کن ریخته و کاملا همه مواد را پوره کنید. می‌توانید این کار را داخل غذا ساز هم انجام دهید.

4- بعد از پوره شدن همه مواد آن را در ظرفی ریخته و روی حرارت قرار دهید. در اینجا زعفران و هل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت بماند تا شکر خوب حل شود. لازم است که این مواد فقط در حدی که شکر حل شود روی حرارت زیاد قرار در حدود دو دقیقه قرار گرفته شود . همین که جوشید حرارت را خاموش و مواد را کنار بگذارید.

5- اکنون ماهیتابه‌ای را داخل حرارت قرار دهید بدون روغن و آرد را داخل آن ریخته و خوب تفت بدهید. در اینجا هدف فقط گرفتن بوی خامی آرد است و حدود پنج الی شش دقیقه تفت دهید. در اینجا رنگ آرد تغییری نکرده و فقط عطر و بویی خوش را بخود گرفته است.

برای ادامه طرز تهیه حلوای هویجمی‌توانید بر روی لینک کلیک کنید.

4- حلوا شیر

حلوای شیر یکی از حلواهای خوشمزه است که از مهمترین ماده اصلی آن می‌توان به شیر اشاره کرد. به طور کلی درست کردن حلوا یکی از مهارت‌هایی است که در زمینه شیرینی پزی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. که در این بخش قصد داریم به طرز تهیه حلوای شیر به روش سریع و ساده بپردازیم پس مطالعه این بخش را از دست ندهید.

حلوا شیر
مواد لازم برای تهیه حلوا شیر
آرد سفید 135 گرم
کره 100 گرم
روغن مایع 100 گرم
شکر 200 گرم
هل 1/2 قاشق چایخوری
زعفران 1/4 قاشق چایخوری
شیر 0.5 لیتر
گلاب 1/2 لیوان
وانیل در صورت تمایل

طرز تهیه حلوای شیر:

1- آرد را روی شعله ملایم گاز تفت می‌دهیم و مدام به هم می‌زنیم تا آرد نسوزد و خیلی رنگش عوض نشود. وقتی بوی آرد بلند شد و خامی آرد گرفته شد از روی شعله آن را بر می‌داریم.

2- کره را داخل ماهیتابه می‌ریزیم تا آب شود. نصف لیوان روغن مایع را به آن اضافه می‌کنیم. با هم مخلوط می‌کنیم و زمانی که گرم شد یک لیوان آرد را کم کم و از داخل الک به آن اضافه می‌کنیم و پس از مخلوط کردن یکدست شوند.

3- در ادامه یک لیوان شکر را به همراه هل، زعفران و در صورت تمایل کمی وانیل را به مواد اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

4- حالا دو لیوان شیر را به مواد مرحله ‌به‌ مرحله اضافه می‌کنیم و به هم می‌زنیم تا یکدست شود. نصف لیوان گلاب را هم اضافه می‌کنیم و باز به هم می‌زنیم تا حلوا خودش را بگیرد. زمانی که حلوا از لبه ماهی‌تابه جدا شود و به وسط آن جمع شود حلوای ما آماده است. پس از چند ساعت که حلوا خنک شد، می‌توان آن را مورد استفاده قرار داد.

برای طرز تهیه حلوا شیربه روش مجلسی با نکات ریز اینجا کلیک کنید.

5- حلوا دو رنگ

یکی از دسرهای خوشمزه و مقوی که زینت بخش سفره افطاری است و حتی برای مهمانی‌ها مناسب می‌باشد، حلوای دو رنگ است. حلوای دو رنگ به دلیل اینکه بسیار ساده و آسان درست می‌شود و به راحتی در دسترس است، در بین اغلب افراد از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه ساده و راحت حلوا دو رنگ بپردازیم پس با ما همراه باشید.

حلوا دو رنگ
مواد لازم برای تهیه حلوا دو رنگ
آرد سفید 3 لیوان
کره 200 گرم
روغن مایع یا جامد به میزان لازم
پودر قند 1 لیوان
پودر کاکائو 3 قاشق چایخوری
پودر پسته به میزان لازم جهت تزیین
هل 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه حلوا دو رنگ:

1- آرد سفید الک شده را درون ماهیتابه می‌ریزیم و دائماً به هم می‌زنیم و تفت می‌دهیم تا کمی به رنگ طلائی درآید و تغییر رنگ بدهد. حدود ۱۰ دقیقه روی شعله خیلی تند تفت می‌دهیم سپس دوباره آرد را الک می‌کنیم و به ماهیتابه بر می‌گردانیم.

2- کره را با روغن جامد به آرد اضافه می‌کنیم سپس مجدد، چند دقیقه آرد را تفت می‌دهیم و هل را اضافه می‌کنیم. پودر قند الک کرده را نیز اضافه کرده و کاملاً مخلوط می‌کنیم.

3- این مواد را در سینی لبه بلند قرار می‌دهیم و کاملاً روی آن را مسطح کرده و می‌گذاریم ۱ ساعت در فریزر بماند.

4- همان مقدار مواد را مجدداً با همان روش انجام می‌دهیم به همراه چند قاشق چای‌خوری پودر کاکائو که به همراه آرد به مواد اضافه می‌کنیم.
5- در آخر به‌ صورت داغ روی حلوای روشن می‌ریزیم و مجدداً در فریزر به مدت ۱ ساعت قرار می‌دهیم تا خودش را بگیرد. از فریزر مواد را بیرون می‌آوریم و اجازه می‌دهیم کمی به دمای محیط برسد سپس به‌صورت لوزی لوزی برش می‌دهیم و در ظرف مورد نظر برای استفاده می‌چینیم. در ویدئو زیر می‌توانید فیلم طرز تهیه حلوا دو رنگ را مشاهده کنید.

چانچه دستور کامل و دقیق طرز تهیه حلوای دو رنگرا می‌خواهید بر روی لینک کلیک کنید.

6- حلوا سه آرد

همان طور که از نام حلوای سه آرد مشخص است، این حلوای پرطرفدار از سه نوع آرد یعنی آرد سفید، آرد نخودچی و آرد برنج تشکیل شده است. این حلوای خوشمزه یکی از پرطرفدارترین دسرهایی است که برای تهیه آن باید به مرغوب بودن آرد توجه بسیار داشت. جالب است بدانید که از این حلوا می‌توان در مناسبت‌ها مانند مراسم‌های سوگواری، ماه محرم و حتی در میان وعده مورد استفاده قرار داد. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این حلوای خانگی و پرطرفدار بپردازیم.

حلوا سه آرد
مواد لازم برای تهیه حلوا سه آرد
آرد سنگک 4 پیمانه
مخلوط آرد سفید، آرد نخود و آرد برنج نرم 1 پیمانه
روغن 2 لیوان
شکر 5 پیمانه
آب 4 لیوان
گلاب 1 لیوان
هل و زعفران به میزان لازم
وانیل مقدار کم

طرز تهیه حلوا سه آرد:

1- ابتدا آرد سفید را داخل ظرفی قرار دهید سپس ظرف را روی حرارت گاز گذاشته و با شعله کم به آهستگی تفت بدهید. زمانی که رنگ آرد از حالت سفیدی به رنگ کرم نخودی برگشت، وانیل را اضافه کنید.

2- آرد برنج را به موادی که در مرحله اول درست کرده بودیم اضافه کرده و خوب هم بزنید. سعی کنید آردها را الک کنید. در این حین شربت حلوا را آماده کنید به این صورت که روی گاز قرار دهید و بگذارید یک جوش بزند و بعد از قل خوردن حرارت گاز را خاموش کنید. سپس آرد را روی حرارت بگذارید و روغن را اضافه کنید. زمانی که کمی سفت شد مانند “طرز تهیه فرنی” آن زمان متوجه خواهید شد که به اضافه کردن آرد نیازی ندارد سپس کمی با کره تفت بدهید.

3- ظرف را از روی حرارت برداشته و در این مرحله شربت را به آرد تفت داده شده، اضافه کنید و سریع هم بزنید تا به خورد آن برود.

4- حلوا را تفت بدهید، تا زمانی که حلوا خودش را بگیرد. در این زمان ظرف را تکان دهید تا داخل ظرف به حالت دورانی بچرخد و حالت ترد و زیبایی به خود بگیرد. بله به همین سادگی حلوای سه آرد خوشمزه آماده می‌شود.

7- حلوا سیاه اردبیل

حلوای سیاه اردبیل یکی از سوغاتی‌های این شهر و برای ماه مبارک رمضان فوق‌العاده است. این حلوا دسری محلی در اردبیل است و شاید کمتر کسی اسم آن به گوشش خورده باشد. حلوای سیاه از آرد جوانه گندم و آرد سبوس‌دار سنگک درست می‌شود و به همین دلیل بسیار مقوی است. این غذا به دلیل خاصیت گرمی که دارد بیشتر در فصل زمستان استفاده می‌شود. در زمان‌های قدیم در اردبیل به دلیل عدم وجود امکانات شهری و زمستان‌های طولانی معمولاً این شیرینی به عنوان غذا اصلی مردمان این سرزمین فراهم می‌شد تا زمستان به پایان برسد.

حلوا سیاه
مواد لازم برای تهیه حلوا سیاه اردبیل
جوانه گندم 1 پیمانه
آرد سبوس‌دار (سنگک) 4 پیمانه
آب 1 پیمانه
کره محلی یا مارگارین 180 گرم
پودر گردو 100 گرم
پودر کنجد 50 گرم
شیره انگور 0.5 لیتر
ادویه مخصوص به میزان لازم
خلال پسته برای تزیین 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه حلوا سیاه اردبیل:

1- گندم را به مدت ۳ روز تقریبی داخل آب بگذارید تا جوانه بزند و زمانی که جوانه زد آن را خشکش کنید تا آماده آسیاب شدن شود.

2- بعد از اینکه جوانه گندم را آسیاب کردید آرد سنگک را به همراه آرد جوانه گندم با آب مخلوط‌ کنید تا خمیری یکدست درست شود. خمیر درست‌ شده را روی شعله گاز با درجه کم می‌گذاریم و دائماً به هم می‌زنیم. این هم زدن ممکن است ۶ ساعت طول بکشد و زمان تهیه این حلوا بیش از ۷ ساعت طول می‌کشد.

3- زمانی که آرد را دارید تفت می‌دهید روغن محلی یا مارگارین را به آن اضافه کرده و به هم بزنید تا حلوا به روغن بیافتد.

طرز تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر؛ به همراه نکات طلایی

4- هنگامی که حلوا به‌ طور کامل برشته و تغییر رنگ داد ادویه مخصوص که شامل دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه، هل، گلپر، زیره، زردچوبه است را به آرد اضافه کنید. پودر گردو و کنجد را نیز اضافه کرده تا به خورد حلوا برود. سپس شیره انگور را به حلوا اضافه می‌کنیم تا کاملاً در حلوا حل شود. ۵ دقیقه بعد از اضافه کردن شیره انگور زیر حلوا را خاموش‌ کنید.

حلوا سیاه اردبیل شما آماده است. این حلوا را می‌توانید در یخچال نگهداری کنید. به مدت زیادی این حلوا ماندگاری دارد و زمان سرو این حلوا روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.

8- حلوا بادام قالبی

حلوای بادام قالبی که به حلوای بادام تبریزی نیز معروف است، به شکل قالب است و می‌توان با کفگیر آن را سرو کرد که از معروفترین حلواهایی بشمار می‌آید که در مهمانی‌ها و حتی مجالس مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این حلوای محبوب و پرطرفدار بپردازیم اما به چه مواد اولیه‌ای نیاز داریم؟

 

مواد لازم برای تهیه حلوا بادام قالبی
آرد سفید قنادی 2 و 1/4 پیمانه
پودر قند یا شکر 1 و 1/4 پیمانه
کره 130 گرم
پودر بادام 100 گرم
پودر هل سبز 1 الی 2 قاشق سوپخوری
پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
گردوی نگینی خُرد شده (اختیاری) 30 گرم

طرز تهیه حلوای بادام قالبی:

1- در ابتدا آرد را داخل تابه مناسبی الک کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم.

2- زمانی که در حال تفت دادن آرد هستیم باید مدام با استفاده از قاشق چوبی آن‌ها را هم زده تا خامی آرد از بین برود ولی باید توجه داشت که نباید رنگ آرد، دچار تغییر شود.

3- نیاز است مجدد آرد را الک کرده و به داخل تابه برگردانیم و سپس کره را به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا کره آب شود و به خُورد آرد برود. برای مشاهده ادامه مراحل این حلوای مجلسی و خوشمزه به همراه عکس‌های مرحله به مرحله می‌توانید مقاله “طرز تهیه حلوا بادام قالبی“ را مشاهده کنید.

9- حلوا خرما

رنگینک یا حلوا خرما، یکی از شیرینی‌های سالم و مقوی است که به دلیل پخت ساده و آسان، بسیار پرطرفدار است. این حلوای خوشمزه و خانگی در کشورهای آسیایی از جمله هند، پاکستان و حتی کشورهای عربی نیز، طرفداران زیادی دارد. از آنجایی که خرما سرشار از خواص زیادی است در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این حلوای مقوی و محبوب بپردازیم.

مواد لازم برای تهیه حلوا خرما
خرما هسته گرفته شده 1 کیلوگرم
آرد الک شده 1 لیوان
زنجبیل، دارچین و کنجد به میزان دلخواه
روغن 1/2 لیوان
کره 100 گرم
خلال پسته جهت تزیین به میزان لازم

طرز تهیه حلوا خرما:

1- برای پخت این حلوای خوشمزه و مقوی باید در ابتدا هسته‌های خرما را با استفاده از چاقو یا به کمک دست جدا کنیم. لازم و ضروری است که از تازه بودن خرماها اطمینان داشته باشیم به این دلیل که در طعم و رنگ حلوا بسیار موثر می‌باشد.

2- پس از اینکه خرماها را آماده کردیم، در این بخش به سمت تفت دادن آردها می‌رویم. در ابتدا تابه را روی حرارت ملایم قرار داده و از خشک و بدون آب بودن آن مطمئن می‌شویم. آرد باید به رنگ طلایی تبدیل شود و بوی خامی و سفید آن از بین برود.

3- در این بخش می‌توانیم پودر زنجبیل و پودر دارچین را به آرد اضافه کنیم. شاید این سوال پیش آید که میزان این طعم دهنده‌ها باید چقدر باشد؟ با توجه به ذائقه خود می‌توانید این میزان را کم یا زیاد کنید. برای مشاهده ادامه مراحل این حلوای محبوب و مقوی می‌توانید مقاله “طرز تهیه حلوا خرما“ را مطالعه کنید و از طعم خاص و بی نظیر آن لذت ببرید.

10- حلوا بیسکویتی

بیسکویت حلوا یا بیسکو حلوا، یکی از حلواهای شیک و مجلسی با پایه بیسکویت است که طرفداران زیادی دارد. این حلوا علاوه بر طعم خاص و منحصر به فردی که دارد، به سادگی قابل سرو کردن است. جالب است بدانید که بیسکو حلوا جزو حلواهای بوتیکی نیز محسوب می‌شود که به دلیل ظاهر زیبا در اغلب مراسم‌ها از جمله ماه رمضان و ماه محرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مواد لازم برای تهیه حلوا بیسکویتی
کره 150 گرم
پودر شکر (نثار) 60 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
آرد سفید قنادی 200 گرم
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
پودر کاکائو 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه حلوا بیسکویتی:

1- در ابتدا بیسکویت‌ها را آماده می‌کنیم که برای این کار کره را به صورت تکه‌های خُرد شده به همراه پودر قند داخل ظرف ریخته و با استفاده از دو چنگال، پودر قند را به خُورد کره می‌دهیم تا کاملا جذب شود.

2- در ادامه با استفاده از دور کُند همزن، برای اینکه ترکیب یکدستی داشته باشیم، این مخلوط را همزده و زمان مورد نیاز برای این کار در حدود 1 دقیقه می‌باشد. سپس زرده تخم مرغ، وانیل و پودر هل را به ترکیب اضافه می‌کنیم.

3- مجدد با استفاده از دور کند همزن، این ترکیب را همزده و سپس آرد الک شده را با نمک، به این مخلوط اضافه می‌کنیم. برای مشاهده ادامه مراحل این حلوای مجلسی و پرطرفدار می‌توانید مقاله “طرز تهیه حلوا بیسکویتی“ را مطالعه کنید.

11- حلوا شکلاتی

حلوای شکلاتی نوعی حلوای مجلسی است که ظاهری شیک و بسیار زیبا دارد و این نوع حلوا برای کسانی که طرفدار طعم شکلات هستند و همچنین می‌خواهند از حلوا برای پذیرایی استفاده کنند، توصیه می‌شود. در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این حلوای خوشمزه و پرطرفدار بپردازیم اما به چه مواد اولیه‌ای نیاز داریم؟

مواد لازم برای تهیه حلوا شکلاتی
آرد سفید قنادی 125 گرم
آرد نخودچی 70 گرم
پودر قند 60 گرم
شکلات شیری یا تلخ 90 گرم
کره 40 گرم
روغن جامد 25 گرم
پودر هل 1 قاشق چایخوری سر پر
پودر دارچین 1 قاشق چایخوری سر پر
گردوی نگینی خُرد شده (اختیاری) 3 الی 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوا شکلاتی:

1- در ابتدا آرد سفید و آرد نخودچی را الک کرده و هر یک را در ظرف‌های جداگانه بر روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا خامی آن به طور کامل گرفته شود. در اینجا باید توجه داشت که نیاز نیست آرد سفید تغییر رنگ دهد بنابراین در حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم برای از بین بوی خامی آرد، کافی می‌‎باشد. جالب است بدانید که مدت زمان بو دادن آرد نخودچی خیلی کمتر از آرد سفید است پس باید دقت کرد تا این آرد نسوزد.

2- هر یک از آردهای بو داده شده را مجدد الک می‌کنیم تا بافت لطیف و یکدستی ایجاد شود. پس از الک کردن، این دو آرد را با هم ترکیب می‌کنیم و پس از اضافه کردن کره و روغن جامد مخلوط می‌کنیم.

3- با استفاده از پشت قاشق، مواد را کاملا با هم ترکیب کرده و از روی حرارت بر می‌‎داریم. برای مشاهده ادامه مراحل پخت این حلوای خوشمزه و مجلسی به همراه عکس‌های آموزشی هر مرحله می‌توانید مقاله “طرز تهیه حلوا شکلاتی“ را مطالعه کنید.

12- حلوا پسته

حلوا از جمله دسرهایی است که اغلب در مجالس مذهبی، ماه رمضان و سایر مناسبت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. حلوای پسته که جزو حلواهای بوتیکی نیز به حساب می‌آید از محبوب‌ترین حلواهایی است که طرفداران زیادی دارد. این نوع حلواهای بوتیکی که حالت تک نفره و سایز کوچک دارند، به دلیل سرو راحت‌تر پرطرفدار می‌باشند که در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این نوع حلوا بپردازیم.

مواد لازم برای تهیه حلوا پسته
آرد سفید 1 پیمانه
پودر پسته 1/2 پیمانه
پودر قند 1/2 پیمانه
روغن جامد 1/4 پیمانه
کره 50 گرم
گلاب 2 قاشق غذاخوری
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
رنگ سبز خوراکی چند قطره
شیر عسلی (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوای پسته:

1- در ابتدا آرد سفید را الک کرده و داخل تابه‌ای با حرارت ملایم ریخته و شروع به تفت دادن آن می‌کنیم تا خامی آرد گرفته شود. نکته‌ای که در تفت دادن آرد باید توجه داشت این است که باید حرارت خیلی ملایم باشد تا در نهایت حلوای ما کیفیت خوبی داشته باشد.

2- پس از اینکه آرد را تفت دادیم و از روی حرارت برداشتیم در این مرحله پودر قند الک شده را به آن اضافه می‌کنیم و با پشت قاشق این مواد را با هم ترکیب می‌کنیم.

3- در این بخش پودر پسته را به موادی که در دو مرحله قبلی آماده کرده بودیم و همچنین پودر هل و گلاب را نیز اضافه می‌کنیم. برای مشاهده ادامه مراحل این حلوای محبوب به همراه عکس‌های آموزشی هر مرحله می‌توانید مقاله “طرز تهیه حلوای پسته“ را مطالعه کنید و از طعم بی نظیر این حلوا لذت ببرید.

13- حلوای هویج 

این حلوای خوشمزه و خاص یکی از سوغاتی‌های شهر ارومیه است که به راحتی در منزل به خصوص شب یلدا می‌توانید درست کنید. برای طرز تهیه حلوای هویج ارومیه به مواد زیر نیاز دارید.

مواد لازم حلوای هویج ارومیه:
هویج متوسط ۶ الی ۷ عدد
شکر نصف لیوان
شیره انگور (دوشاب) نصف لیوان
گردوی تفت داده شده نصف لیوان
پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
گلوکز ۱ قاشق مرباخوری
پودر ژلاتین ۱ قاشق مرباخوری
آب برای ژلاتین ۳ قاشق سوپ خوری
گلاب یک چهارم پیمانه

1- برای تهیه این دسر خوشمزه ابتدا هویج‌های شسته شده رو پوست می‌گیریم و با رنده خرد می‌کنیم. هویج‌های رنده شده رو داخل تابه‌ای ریخته و شکر رو به اون اضافه می‌کنیم و با قاشق کاملا مخلوط می‌کنیم تا تمام هویج‌ها به شکر آغشته بشن.

2- بعد در تابه رو میذاریم و اجازه میدیم یک ساعت در دمای محیط بمونه تا هویج‌ها کاملا آب بندازن. بعد از یک ساعت تابه رو همراه با هویج‌های آب انداخته روی حرارت کم قرار میدیم و در تابه رو میبندیم و اجازه میدیم هویج ها حدود چهل دقیقه با حرارت ملایم و با آب خودشون بپزن و بهتره حین پخت یکی دو بار در تابه رو بردارین و هویج‌ها رو با قاشق زیر و رو کنیم. برای ادامه طرز تهیه حلوای هویج ارومیهاینجا کلیک کنید.

۱۴- حلوای نثار

حلوای نثار مخصوص شهر ارومیه است و برای نذری و مراسم مذهبی از جمله ماه رمضان درست می‌شود. برای طرز تهیه این حلوای خوشمزه از آرد سفید استفاده می‌کنیم. آرد نخودچی هم به دلخواه می‌توانید استفاده کنید. این حلوا بسیار ترد و لطیف است.

مواد لازم حلوای نثار ارومیه:
آرد سفید قنادی ۲۰۰ گرم
آرد نخودچی(دلخواه) ۵۰ گرم
پودر قند ۱۲۵ گرم
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده غلیظ ۳ قاشق غذا خوری
گلاب ۱ قاشق غذاخوری

۱- برای شروع کار آرد سفید رو الک میکنیم و داخل تابه با حرارت خیلی ملایم تفت میدیم تا بوی خامی آرد کاملا گرفته بشه.

در این مرحله باید صبر و حوصله زیادی به خرج بدین و حتما آرد رو با حرارت کم تفت بدین تا اصلا تغییر رنگ نده حرارت بالا باعث میشه آرد تیره بشه و رنگ و طعم حلوا رو خراب میکنه همچنین بهتره آرد رو مدام هم بزنید تا به صورت یکنواخت تفت بخوره.

بو دادن آرد ممکنه حدود چهل و پنج دقیقه طول بکشه و در کیفیت حلوا بسیار موثره وقتی عطر آرد بو داده بلند شد یعنی آمادست در این مرحله آرد نخودچی رو داخل تابه الک کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه و حدود پانزده دقیقه هم مواد رو همراه با آرد نخودچی تفت بدین. خامی آرد نخودچی خیلی زودتر از آرد سفید گرفته میشه و پانزده دقیقه تفت خوردن کافیه.

استفاده از آرد نخودچی اختیاریه و باعث پوکی و لطافت حلوا میشه اگه آرد نخودچی رو حذف کردین به همون میزان آرد سفید رو اضافه کنید (یعنی ۲۵۰ گرم آرد سفید)

۲- بعد از اینکه خامی هر دو آرد گرفته شد حرارت رو خاموش کنید و آردهای تفت داده رو مجددا الک کنید. الک کردن آرد نقش بسیار زیادی در کیفیت حلوا داره.

بعد از الک کردن مخلوط آردها رو داخل تابه برگردونید و روی حرارت ملایم قرار بدین و کره و روغن مایع رو بهش اضافه کنید.

برای مشاهده ادامه مطلب طرز تهیه حلوا نثاراینجا کلیک کنید.

15- رولت حلوا

رولت حلوا یکی از مجلسی‌ترین و زیباترین انواع حلواست. رولت حلوا در واقع رولتی است که به جای خامه داخل آن از حلوا استفاده شده است.

مواد لازم برای حلوا
آرد سفید ۲ پیمانه
روغن مایع یک دوم پیمانه
روغن جامد یک دوم پیمانه
شکر یک و نیم پیمانه
آب دو و نیم پیمانه
گلاب اعلا یک چهارم پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
پودر هل (اختیاری) ۱ قاشق مرباخوری
مواد لازم برای رولت
تخم مرغ ۴ عدد
شکر برای سفیده تخم مرغ ۵۰ گرم
شکر برای زرده تخم مرغ ۵۰ گرم
آرد سفید ۱۰۰ گرم
نشاسته ذرت ۲۰ گرم
شربت بار یا عسل ۱ قاشق غذا خوری
آب ۲ قاشق غذا خوری
وانیل یک چهارم قاشق چای خوری

1- سفیده و زرده های تخم مرغ رو از هم جدا کنید و سفیده ها رو داخل ظرف تمیز و خشک بریزین و با دور تند همزن برقی به مدت دو دقیقه بزنید تا کف کنه و بعد در حین هم زدن کم کم پنجاه گرم شکر رو به سفیده ها اضافه کنید.

2- و انقدر هم بزنید تا سفیده های تخم مرغ کاملا فرم بگیرن و با برگردوندن ظرف از داخل ظرف بیرون نریزن. زرده های تخم مرغ رو داخل ظرفی بریزین و پنجاه گرم شکر رو بهش اضافه کنید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://neveshtani.com/?p=5485
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترلینکدین
برچسب ها:
ناهید شیخی
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد طرز تهیه ۱۶ نوع حلوای مجلسی ؛ رازهای خوشمزه‌تر شدن آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.